Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U Supetru je jučer, na pragu osmog desetljeća života preminuo jedan od najstarijih bračkih vatrogasaca Ante Maričić.

 

 Od svoga su se veterana i dugogodišnjeg člana prvi oprostili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar na njihovoj službenoj facebook stranici dirljivim statusom kojeg prenosimo u cijelosti.

Još jedna stara kost je pukla, nema više nešaga barba Ante.

Ante Maričić (rođ.1939.) stari je vatrogasac, nositelj vatrogasne spomenice za 50 godina samoprijegornog rada u vatrogastvu, jedan od onih koji su pedesetih osnivali i stvarali naše društvo, zidali temelje na kojima se naše bračko vatrogastvo danas razvija i utabali pute kojima se generacija mladih vatrogasaca i danas kreću.

Barba Ante je i pod stare dane, ne usprkos bolestima koja su ga s godinama stizale nego baš za dišpet njima, stalno bija uz nas zanimajući se za događanja u našem i njegovom vatrogasnom društvu. Uvik nasmijan i dobre voje, nije bilo skupštine na kojoj nije bio nazočan a često bi u onoj svojo "trokolici" kako smo od milja mi mlađi nazivali njegova električna kolica navratio do postrojbe na bićerin ćakule i druženja.

Stara vatrogasna izreka kaže da pravi vatrogasac nikada ne umire, njegov plamen nastavlja živjeti u srcima onih čije je živote dotakao i nadahnuo... a naš je barba Ante bio pravi vatrogasac.

Posljednji ispraćaj časne starine uz sve vatrogasne počasti održat će se danas, na gradskom groblju Sv. Nikole u Supetru sa početkom u 16.00 sati.

Neka mu je laka naša škrta bračka zemja.
Počivao u miru.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.