Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U sklopu osmog Turističkog foruma kontinentalnog turizma u Vukovaru je održana 3. Konferencija vjerskog turizma, sakralne baštine i hodočašća na kojoj je predstavljena brošura Sakralna baština otoka Brača.

 
Projekt brošuru sakralne baštine otoka Brača, predstavili su dr.sc. Vedran Barbarić, pročelnik Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Lino Ursić, vanjski suradnik TZ Splitsko-dalmatinske županije na projektima arheološko povijesnog turizma.

U sklopu Konferencije Jasminka Ana Modrić, voditeljica Službe za razvoj poduzetništva i obiteljskog smještaja u turizmu ispred Ministarstva turizma, održala je i predavanje " Vjerski turizam - izazovi i mogućnosti" na kojem su iznešene i neke vrlo zanimljive brojke o ovom aspektu naše turističke ponude. Tako se primjerice prihodi od vjerskih događanja u Hrvatskoj procjenjuju na 805 milijuna kuna, a našu zemlju godišnje posjeti 1,7 milijuna turista čiji je dolazak motiviran vjerom. Turisti se najviše odlučuju za posjet marijanskim svetištima kojih je u Hrvatskoj dvadesetak.

U prosjeku ih posjeti 1,2 milijuna hodočasnika, od toga najviše – njih 800 tisuća posjeti Majku Božju Bistričku, slijede svetišta Majke Božje na Trsatu sa 100 tisuća i Čudotvorne Gospe Sinjske s oko 70 tisuća posjeta godišnje.

 

 


Fotografije: Borna Subota

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.