Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Ekološko-edukativni projekt "Dica mora" osmislili su Grad Supetar, Turistička zajednica Grada Supetra, Komunalno društvo Grad, Dobrovoljno vatrogasno društvo Supetar i Klub za športski ribolov na moru Arbun i kojeg su u Supetru postavili kao jedno od najvažnijih usmjerenja u budućnosti.

 

 

Ponukani poraznom činjenicom da je okoliš, a posebno more, zagađen otpadom zabrinjavajućih razmjera, inicijatori ovog projekta odlučili su se pokrenuti i učiniti koliko mogu kako bi zagađenje u budućnosti smanjili.

Ciljevi projekta „Dica mora“:
- podizanje svijesti lokalnog stanovništva o važnosti očuvanja okoliša, posebno mora i obalnog pojasa te šuma od požara s posebnim naglaskom na djecu i mlade
- kontinuirano informiranje turista i posjetitelja o važnosti očuvanja mora i obalnog pojasa od smeća
- kontinuirano informiranje turista i posjetitelja o važnosti očuvanja šuma od požara te
- smanjenje potencijalnog zagađenja mora i obalnog pojasa i smanjenje rizika od šumskih požara tijekom ljetnih mjeseci.

Projekt ima ekološku, edukativnu i komunalnu dimenziju, a one će se provoditi kontunuirano kroz niz edukativnih radionica, na terenu i online. U planu su promotivni materijali o projektu, table za plaže s pravilima ponašanja i upozorenjima o važnosti očuvanja mora i obalnog pojasa, nabavka većeg broja pepeljara za plaže, nove plažne svlačionice koje će biti svojevrsni promotori osnovnih ciljeva projekta.
U budućnosti, kroz projekt planirana je nabavka zaštitnih brana za more, za slučajeve zagađenja mora uljem ili naftom, te edukacija članova DVD Supetar za djelovanje u takvim slučajevima.

Planirana vrijednost projekta je nešto više od milijun kuna, a sam projekt će se odvijati kontinuirano kroz rad i djelovanje institucija i udruga koje su dionici ovog projekta. Prve konkretne razultate projekta javnost će moći vidjeti već početkom ove turističke sezone.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.