Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Od sutra je u cijeloj Dalmaciji na snazi crveni meteoalarm.

 

 Zbog orkanskih udara bure koji se na našem području očekuju sutra Državni je hidrometeorološki zavod izdao najveću razinu upozorenja za Split i Dalmaciju.

Nagla promjena vremena očekuje se već u poslijepodnevnim satima a za sutra su najavljeni udari bure brži od 110 kilometara na sat, s prosječnom brzinom od 90 km/h.

Iz DHMZ-a upozoravaju građane kako je rizik za osobnu sigurnost velik ponajprije zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina a očekuju se i rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom. Vremenske prilike na području cijelu Dalmaciju bit će dakel vrlo opasna uz visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

Prognoziraju i da će minimalna temperatura ići i preko tri stupnja ispod ništice te da su mogući su zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece

Iz naših otočkih dežurnih službi apeliraju na građene da budu svjesni opasnosti i obrate pozornost i prate najnovija vremenska izvješća, da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja.

Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu a u slučaju bilo kakvih problema, ugroze ili izvanrednih događanja nazovite nas na tel. 630919 ili preko međunarodnog broja za hitne situacije 112.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.