Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Nezapamćena orkanska bura poharala je danas Dalmaciju od Zadra do Dubrovnika i u svom ledenom zagrljaju držala okovan čitav Brač.

 Od jutra zbog olujnog mora, velikih valova i orkanske bure čiji su udari na trenutke prelazili brzine od 150 kilometara na sat sav je trajektni promet na linijama Split - Supetar i Makarska - Sumartin bio u prekidu. Olujno je nevrijeme otežavalo i prometovanje otočkim cestama koje su na više mjesta bile zakrčene slomljenim stablima i raznim krhotinama. Žurne i komunalne službe u smim su otočkim općinama i gradu supetru danas imale pune ruke posla sa uklanjanjem prepreka, osiguranjem fasada i montažnih objekata, čišćenjem ulica na koje su i vjetar ali veliki morski valovi nanijeli sve i svašta.Jedna od službi koja je danas imala pune ruke posla bili su posve razumljivo i otočki vatrogasci koji su danas tijekom dana intervenirali u brojnim situacijama na svim stranama našeg škoja. Od zapovjednika supetarskih vatrogasca Nikole Martinića doznali smo kako je samo njegova postrojba danas imala petnaestak različitih intrvencija, od uklanjanja prepreka u Supetru, Splitskoj i Lovrečini do gašenja požara kod Postira i iznad Sutivana u čemu su im pomogle i kolege iz Milne. Sve su te intervencije odrađene na vrijeme i bez ozlijeđenih a vatrogasci, potvrdio nam je on, ostaju u povećanom stupnju pripravnosti sve do smirivanja vremenskih (ne)prilika.Kako je to danas sve skupa izgledalo na našem otoku možete pogledati u velikoj foto galeriji na našoj FB stranici.   

 

 

Fotografije: DVD Supetar, KD Grad, Josiip Varandecic

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.