Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

Pomicanjem kazaljki sata s 2 sata ujutro na 3 sata, ove nedjelje, 31. ožujka, počinje ljetno računanje vremena.

 

 

 

 

Prema odluci Europskog parlamenta i Europske komisije, koja je izglasana ovog tjedna u Europskom parlamentu, pomicanje sata bi se ukinulo u ožujku 2021. godine ili u listopadu iste godine, ovisno o tome hoće li se pojedine zemlje odlučiti za zimsko ili ljetno računanje vremena.

Zemljama članicama Europske unije ta odluka je prepuštena, pa će tako svaka zemlja odlučiti za sebe kako će nastaviti računati vrijeme. Ako se Hrvatska odluči za ljetno računanje vremena, sat bi zadnji put pomicali u ožujku 2021 godine.

Napominjemo da ljetnjim računanjem vremena prestaje obaveza paljenja svjetala na vozilima tijekom dana, osim za vozače mopeda i motocikla koji tijekom cijele godine moraju voziti s uključenim dnevnim svjetlima.

Prelaskom na ljetno vrijeme dolazi i do promjena u obračunu električne energije pa se struja utrošena od 8 do 22 sata obračunava prema višoj tarifi, a od 22 do 8 sati prema nižoj tarifi.

 

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.