brac online

U Pučišćima će se 17. i 18. svibnja ove godine održati XXIII Simpozij kamenara s tematikom branja, obrade, ugradbe i restauracije kamena.

 

 Ovogodišnje izdanje Simpozija posebno je jer se događa se u godini u kojoj se obilježava i 110. godišnjica osnutka Klesarske škole.

Tom prigodom Klesarska škola Pučišća poziva sve klesarske obrtnike, mala i velika poduzeća, sadašnje i bivše klesare te sve one koji s kamenom i njegovom obradom imaju tu uvijek neraskidivu, posebnu vezu na sudjelovanje na Simpoziju.

Teme, odnosno tematske cjeline, za ovogodišnji Simpozij su:
1. Budućnost Klesarske škole i povezanost s privredom-Kadrovska problematika
2. Tradicijski zanati i bogatstvo suvenira od kamena
3. Zakonska regulativa – rudarstvo, obrazovanje i prostorno planiranje
4. EU fondovi
5. Građenje i restauracija
6. Moderne tehnologije vađenja i obrade kamena
7. Sastanak grupacije arhitektonsko-građevnog kamena

Planirano je dodjeljivanje i posebnih nagrada u nekoliko kategorija, a to su nagrade za:
1. Najinovativniji suvenir
2. Najbolji arhitektonski rad u kamenu
3. Najbolji učenik Klesarske škole
4. Najljepša riva (u suradnji s Lučkom upravom)

U sklopu održavanja Simpozija bit će objavljen i novi broj lista Klesarstvo i graditeljstvo te brošura o Klesarskoj školi nakon izdavanja monografije za 100. godišnjicu škole.

Svi zainteresirani stručnjaci kojima je područje djelovanja (ili dio njega) kamen, mogu se prijaviti putem online obrasca na sljedećoj poveznici.

 

 

 

 

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.