Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Načelnik Općine Sutivan, Ranko Blažević, prošlog je ponedjeljka u Zagrebu u prostorijama Ministarstva poljoprivrede potpisao ugovor o sufinanciranju izgradnje novog dječjeg vrtića u Sutivanu sredstvima EU.

 Ovaj potpis omogućuje pravo ostvarivanja na intezitet potpore u visini od 80 % ulaganja u izgradnju novog dječjeg vrtića ukupne procijenjene vrijednosti nabave od 8.700.000,00 kn u za to predviđenim rokovima, a terminski, potpis znači i skorašnji postupak provedbe javne nabave. Nakon provedene javne nabave pristupiti će se drugoj fazi natječaja u kojoj je za očekviati i konačno dobivanje odluke o dodjeli sredstava te početak radova.


Cilj mjere 7 Programa ruralnog razvoja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, razvoj ruralnog gospodarstva te poticanje društveno-ekonomske održivosti sufinanciranjem ulaganja izrade kvalitetnih lokalnih strateških dokumenata, rekonstrukcije i izgradnje cestovne i komunalne infrastrukture, izgradnje objekata namijenjenih predškolskom odgoju, kulturnim i društvenim aktivnostima te širenju sportsko- rekreacijskih sadržaja čime se stvaraju preduvjeti za poticanje društveno-gospodarskog rasta i zaustavljanje depopulacijskog trenda.
 
Na natječaju se moglo ostvariti od 80 do 100 % sufinanciranja projekta, ovisno o razvrstavanju jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti.
 
Iz ove mjere do sada je, zaključno s današnjim danom, ugovoreno financiranje 200 dječjih vrtića, 20 društvenih domova i kulturnih centara, 18 vatrogasnih domova, nekoliko groblja, tržnica, javnih zelenih i prometnih površina, 4 sportska objekta i jedan turističko-informativni centar. Sve te projekte iz Programa ruralnog razvoja sufinanciramo sa gotovo 1,3 milijardi kuna.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.