Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Danas je u Supetru na terasi hotela Osam održana 7. smotra sirnica otoka Brača a najbolje sirnice ove godine dolaze iz Sutivana.

 

 Domaćin ovogodišnje Smotre bila je Turistička zajednica grada Supetra a organizator Narodna knjižnica Sutivan. Uzorke sirnica prijavilo je šest bračkih mjesta: Supetar, Selca, Sutivan, Milna, Mirca i Škrip a ovogodišnju titulu "Čuvara kulinarske tradicije otoka Brača" zaslužio je Sutivan čije su sirnice u ukupnom poretku zaslužile najviše ocjene, tek za nijansu ispred sirnica iz Selaca i Miraca koje su opet tek za nijansu bile ispred ostalih.


Smotru su najavili Ive Cvitanić, predsjednik turističke zajednice grada Supetra, gradonačelnica Ivana Marković i Franjo Mlinac a zatim se druženje nastavilo uz pjesmu klape Alegrija i degustaciju sirnica.
Priznanje za Sutivan uručeno je gospođi Mariji Lukšić Jakšić.

Manifestaciju je pokrenula 2011. godine Narodna knjižnica Sutivan sa idejom da se održava svake godine u drugom bračkom mjestu tako da su domaćini Smotre do sada bili: Sutivan, Nerežišća, Škrip, Selca, Bol, Postira i ove godine Supetar.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.