brac online

Sutra bi u općini Milna trebali započeti radovi na izgradnji obilaznice naselja Ložišće koji podrazumijevaju i početak radova na tunelu na toj dionici.

 
Još prije 14 godina Županijska uprava za ceste i Općina Milna započeli su na realizaciji ovog kapitalnog infrastrukturnog projekta od posebnog značaja ne samo za općinu Milna već i za cijeli otok Brač.

Svjedoci smo prometnih zakrčenja kroz samo naselje Ložišća tijekom turističke sezone, a sve češće i izvan sezone. Da je bilo neophodno uložiti sav napor sviju nas i Općine Milna i Splitsko-dalmatinske županije te državnih institucija da se ovaj projekt dogodi činjenica je i značajan porast turizma u našoj općini, preko 25% samo u posljednjoj godini.

Projekt je vrijedan 41 milijuna kuna, koji je u ovom trenutku najveća investiciju na našem otoku trebao bi po svom završteku jednom za svagda riješiti prometne krkljance koji se poglavito tijekom turističke sezone stvaraju na prolazu kroz naselje Ložišća.

Svečano otvaranje gradilišta na kojem bi prema najavama trebala biti nazočna dva ministra, ministru Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar Ministarstva uprave naš Bračanin Lovro Kuščević, održat će se sutra s početkom u 10.30 na lokaciji Vičja vala na državnoj cesti D114.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.