brac online

Prošle nedjelje plesači Studija Renata sudjelovali su na Festivalu plesa TREPS 2019, u Zagrebu, u Centru za kulturu Trešnjevka, po prvi puta s dvije koreografije.

 

 

 

Obzirom da je broj prijava za natjecateljski dio plesnih susreta ograničen po pojedinoj kategoriji, u natjecateljski dio bio je prijavljen "Španjolski ples" iz baleta "Labuđe jezero" u izvedbi plesača 5, 6, i 7. razreda iz Postira i Supetra, a varijacija "Ciganskog plesa" iz baleta "Don Quichote" u izvedbi Nine Vuković bila je prijavljena u revijalni dio programa. Obje koreografije su na natjecanju Dance Star Croatia Open 2019 u Opatiji početkom ožujka osvojile prvo mjesto i plasman na svjetsko prvenstvo: jedna u kategoriji formacije, druga u solo kategoriji. Kako žiri ima mogućnost pozvati na Festival i koreografije iz revijalnog dijela programa, koje svojom kvalitetom opravdavaju takvu pozivnicu, naši plesači su se po prvi puta našli u situaciji da su bili i u međusobnoj konkurenciji. Po riječima žirija, o pobjedniku su odlučivale desetinke. Iako se vrlo rijetko u konkurenciji grupnih koreografija nagrada dodijeli jedinoj solo izvedbi, upravo to se ovaj puta dogodilo: nagrada za najbolju izvedbu dodijeljena je našoj Nini Vuković za njezinu izvedbu "Ciganskog plesa". Izvedba "Španjolskog plesa" dobila je tek nešto manju ocjenu uz brojne pohvale članova žirija i ostalih sudionika na Festivalu.

 

 

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.