brac online

Poboljšajmo naše komunikacijske vještine je eTwinning projekt kojeg je Srednja škola Bol pokrenula zajedno sa turskom školom  ECA Elginkan Anadolu Lisesi iz Istanbula na početku školske godine 2018./2019.

 

 

 Spomenuta turska škola je bila jedan od partnera sa kojima je SŠ Bol provela eTwinning projekt Future of our Health za kojeg je prošle godine dobila nacionalnu i europsku oznaku kvalitete. O komunikaciji i njenim finesama su učili i zahvaljujući partnerima iz Francuske, Slovačke, Italije, Poljske i Portugala.

Na početku projekta su se nastavnici iz partnerskih škola predstavili jedni drugima koristeći Padlet, a učenici su učinili isto koristeći alat Voki, proveli su online anketu o komunikacijskim vještinama i održali prve sastanke na Twinspace-u projekta.

U studenom je uslijedila izrada loga projekta, a bolske su učenice u sklopu aktivnosti koja se odnosila na komunikaciju kod kuće, u školi i sa prijateljima snimile video u kojem demonstriraju small talk (neobavezan razgovor) te napravile kratak strip koristeći digitalni alat Canva.

U prosincu su uživali birajući, izrađujući i najljepšim željama ispisujući božićne i novogodišnje čestitke, snimili kratka videa o božićnom ugođaju u našoj zemlji, izradili mini rječnike s osnovnim izrazima na jeziku svake zemlje partnera te odradili još jedan online sastanak na Twinspace-u.

Siječanj je bio rezerviran za aktivnosti kojima su prenijele važnost učenja engleskoga jezika, a u veljaču smo  ušli obilježivši Safer Internet Day kada se razgovaralo o Internetu, društvenoj valuti (broj like-ova i komentara na njihove objave), percepciji da većina ljudi koje vidimo online imaju kvalitetnije živote, ideji da smo mi sami proizvod na Internetu i strahu od nedostatka informacija ako nismo aktivni na društvenim mrežama. Pogledali su i predstavu na temu cyber bullying-a koja je snimljena u sklopu Erasmus + projekta “Be a Responsible Part in the Digital World of Tomorrow” u Poljskoj 2018. godine. Izradili su se i digitalni posteri čija je tema bila komunikacija u prošlosti i sadašnjosti.

Ožujak je bio posvećen aktivnostima kojima su se dočaravali pozitivne i negativne aspekte tehnologije i komunikacije i  online sastanku na kojem je između ostalog donijeta odluka da učenici svake škole partnera snime video u kojem pjevaju neku pjesmu na stranome jeziku. Bolski učenici su potom u svibnju otpjevali i snimili  popularnu talijansku pjesmu Ci sara (u slobodnom prijevodu Biti će).

U zadnjoj fazi projekta proslaviljen je eTwinning Day, rješavali su se online testovi i popunjavale ankete o provedbi projekta i njihovim zadovoljstvom istim.

 

 

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.