Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Unatoč izglasanom Zakonu o koncesijama Pokret otoka nema namjeru zastati u borbi za zaštitu javnih dobara Republike Hrvatske od daljnje devastacije i privatizacije. Uputili su otvoreno pismo Predsjednici RH kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti.

Nakon iznimno velikog odaziva otočana i stanovnika obalnih područja u sklopu akcije “Čujete li svoje otoke i obalu”, koja se održala u nedjelju, u kojoj su sudjelovali otoci i gradovi Cres, Rab, Pag, Silba, Mali Lošinj, Zlarin, Prvić, Krk, Šolta, Vis, Hvar, Brač, Korčula, Biševo, Makarska, Trogir, Split, Dubrovnik i drugi, te prosvjeda na Markovom trgu rano jutros, s dnevnog reda skinuto je izglasavanje Zakona o koncesijama!

Jutros su od 9 do 12 trubili hrvatski otoci i obala. Akciji Pokreta otoka i više od 60 prijateljskih inicijativa, udruga, lokalnih samouprava, tvrtki danas su se pridružile stotine otočana i građana diljem Jadrana.

U utorak 13.06.2017. članovi Odbora za financije i državni proračun čitaju konačni Prijedlog Zakona o koncesijama. Pokret otoka uputio je svim Klubovima zastupnika amandmane i zahtjeve.

Konačni prijedlog Zakona o koncesijama koji je Odbor za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora raspravio na 9. sjednici, održanoj 25. siječnja 2017. godine Vlada Republike Hrvatske ima namjeru staviti ovih dana u proceduru donošenja. Iz Pokreta otoka upozoravaju “Pomorsko dobro mora se izuzeti iz zakona!”.

Kandidat Mosta nezavisnih lista za župana Splitsko-dalmatinske županije Miro Bulj, zajedno s kandidatima za zamjenike Ivanom Kovačićem i Matom Rebićem,i saborskom zastupnicom Ivanom Ninčević-Lesandrić te sa ostalim članovima i simpatizerima Mosta jučer je posjetio Brač.