Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Pomorsko dobroGradonačelnica Supetra Ivana Marković je županu splitsko-dalmatinskom Zlatku Ževrnji uputila zahtjev da Supetar upravlja pomorskim dobrom na svom području

 

 

Koncesije na pomorskom dobru trebali bi izdavati gradovi i općine, a ne Splitsko dalmatinska županija, smatraju u SDP-u Splitsko dalmatinske žuapnije, stoga su županu Zlatku Ževrnji uputili zahtjev da se koncesijske odluke 'spuste' sa županiju na gradove i općine.

Kazali su to na konferenciji za novinare Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, Tonči Bilić, gradonačelnik Makarske i Ante Projić, općinski vijećnik iz Segeta, nezadovoljni sadašnjim načinom dodjela koncesija na pomorskom dobru.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković uputila je županu splitsko-dalmatinskom Zlatku Ževrnji zahtjev da Supetar upravlja pomorskim dobrom na svom području.

Napravila je, kazala je, sveobuhvatnu inventuru koncesija dodijeljenih na području Supetra, i ustanovila niz nepravilnosti, poput one i da je koncesionar i nakon isteka, nastavio raditi dalje.

- Iako smo 5.ožujka poslali dopis županu, nismo dobili nikakav povratan odgovor, osim što nas je kolega Damir Krstinić obavijestio da je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine još jedna koncesija dodijeljena bez da su nas uopće obavijestili - kazala je mlada gradonačelnica uz nadu da će župan poštovati odrebu Zakona o pomorskom dobru koji im omogućava to pravo.

 

Ivanu Marković je podržao i gradonačelnik Makarske Tonći Bilić, koji je također naveo koliko je loše da jedinice lokalne samouprave ne upravljaju dobrom na svom području.

Konferenciji su trebali nazočiti i čelnici Hvara i Bola, Rino Budrović i Tihomir Marinković, ali su, kazano je, bili spriječeni.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.