Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

šETNICAUvažavajući negodovanja građana zbog projekta proširenja šetnice, Grad Supetar je odustao od svih polovičnih rješenja uređenje šetnice prema Banju.Umjesto toga napravljen je projektni zadatak za revitalizaciju šetnice u Supetru i interpolaciju objekta mješovite, pretežno poslovne namjene a koji se nalaze na samom ulazu u šetnicu. Označeni potez potrebno je preoblikovati izborom rasvjete, podnih obloga i ostalih elemenata urbane opreme.
 
U sklopu ovoga projekta urediti će se javni wc za koji je već napravljen projekt i troškovnik. Radna urbana studija poslužit će ujedno kao podloga za stjecanje uvjeta za financiranje iz sredstava EU fondova i sl.

Kako doznajemo spomenuta radna urbana studija zone između ostalog podrazumijeva :
• analizu postojećeg stanja
• osmišljavanje tematskih točaka uz šetnicu
• odabir i dizajn nove urbane opreme
• elaborat hortikulture
• sheme i skice integracije postojeće urbane opreme s novom
• situacije, presjeci • vizualizacije i fotomontaže
• opisi i izračuni brutto površina
• aproksimativni troškovnik

Istovremeno Grad Supetar je uvažio i važnost tvrtke ''Svpetrvs hoteli ''d.d.'' i činjenice da će se polovica svih ovogodišnjih noćenja našeg grada ostvariti upravo u okviru ove hotelske kuće (više od 200 tis), pa je donesen Pravilnik o načinu prometovanja zonom ograničenog prometa u tome dijelu grada.
Pravilnik će se primjenjivati u periodu od 02.lipnja do 30.rujna tekuće godine te će se u tu svrhu postaviti prometni znakovi i pokretna rampa na samom ulazu u zonu ograničenog prometa i to sjeverno od športske dvorane.

Pravilnikom se neće zabraniti promet vozila:
- vozila raznih službi u okviru obavljanja njihovih osnovnih zadaća (hep, hitna pomoć, vatrogasci, policija....),
- vozila stanara koji žive na adresama unutar zone ograničenog prometa,
- vozila poslovnih subjekata koja se nalaze u zoni ograničenog prometa,
- vozila za obavljanje komunalnih djelatnosti,
- vozila za prijevoz pokojnika i vozila njegove najbliže rodbine

U Gradu supetru se nadaju da će ovakav model riješiti spomenute probleme na zadovoljstvo svih.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.