Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

PRIOPĆENJE GRADA NAKON PRESUDE "VELI PLAC"Dana 20. kolovoza 2014. godine, Općinski sud u Supetru, donio je presudu u parnici Grada Supetra protiv Svpetrus hotela d.d. iz Supetra, radi utvrđenja prava vlasništva nad supetarskim nogometnim igralištem među Supetranima poznatijim pod imenom "Velim Plac".

 Nakon donošenja rečene presude Ured Gradonačelnice javnosti se obratio priopćenjem koje objavljujemo u cijelosti.

 

Poštovani,
Obavještavam Vas da je dana 20. kolovoza 2014. godine, Općinski sud u Supetru, u parnici Grada Supetra protiv Svpetrus hotela d.d. iz Supetra, radi utvrđenja prava vlasništva,  donio presudu pod poslovnim brojem P – 21/14, kojom se utvrđuje da je Grad Supetar vlasnik čest. zem. 842/3 i čest. zem. 845 sve k.o. Supetar  te da je Grad Supetar ovlašten postići uknjižbu prava vlasništva za cijelo na tim nekretninama, uz prethodni izbris toga prava sa Svpetrus hotela d.d. iz Supetra.

Budući da je riječ o nepravomoćnoj prvostupanjskoj presudi izostavljam svaki komentar o istoj.  
Navedene nekretnine u naravi predstavljaju: nogometno igralište „Veli plac“, zgradu, tribine i okolno dvorište koje koristi NK „Jadran“ – Supetar, poslovni prostor ispod tribina s uređenim parkiralištem i pristupnim putom koje koristi Dobrovoljno vatrogasno društvo „Supetar“, prostor bočališta sa zgradom koje koristi BK „Broč“ – Supetar, prostor s istočne strane nogometnog igrališta na kojem su posađeni čempresi i šumu sa sjeverne strane nogometnog igrališta prema hotelu „Kaktus“, sveukupne površine 13.030 m2 (čest. zem. 842/3, površine 1.758 m2 i čest. zem. 845, površine 11.272 m2).

Temeljem navedenih podataka svakome je jasno da je ovo parnica najveće vrijednosti koju vodi Grad Supetar i da je samo po toj činjenici uspjeh u ovom sporu od prvorazredne važnosti za naš grad. Poznavajući način stjecanja,  način izgradnje nogometnog igrališta i sedamdesetčetverogodišnji  način javne uporabe ovih nekretnina kroz brojne generacije naših sugrađana, po osjećajnom kriteriju, ovo je spor nemjerljive vrijednosti.
 
Zbog navedenih činjenica, nakon nastupanja na dužnost gradonačelnice i kao zakonski zastupnik Grada Supetra, odlučna u namjeri da što bolje zaštitim pravni interes Grada, od svojih suradnika i odvjetnika (izvan ove parnice), pribavila sam njihovo mišljenje o uspjehu u ovoj parnici te druge potrebne informacija o ovoj pravnoj stvari, te sam odlučila o izboru suradnika i odvjetnika koji će Grad Supetar zastupati radi uspješnog okončanja ovog spora.

Prije početka mog mandata gradonačelnice u gornjoj parnici je bila donesena prvostupanjska presuda kojom je tužbeni zahtjev Grada Supetra bio odbijen i na koju donesenu presudu je bila izjavljena žalba.

Nakon ukidne odluke Županijskog suda u Splitu, za vrijeme mog mandata, u ovoj pravnoj stvari je ispravljena i uređena tužba Grada Supetra i dostavljeni su novi dokazi glede vlasništva Grada Supetra na čest. zem. 842/3 i 845 sve k.o. Supetar, pa je nakon toga donesena ova nova presuda kojom se tužbeni zahtjev Grada usvaja.

Dakle, u odnosu na prijašnje stanje zabilježen je stopostotni pomak na bolje, što svakako veseli sve one koji smatraju da su te nekretnine, radi kojih se još uvijek vodi parnica, vlasništvo Grada Supetra.  
Svaki drugi komentar u ovom trenutku je nepotreban, suvišan i štetan.

S poštovanjem,
                                GRADONAČELICA GRADA SUPETRA
                                    Ivana Marković

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.