Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

FORMIRANO OPĆINSKO VIJEĆE MILNEJučer je u Milni iz drugog pokušaja konstituirano je Općinsko vijeće, za predsjednika je izabran Stipe Martinić (HDZ) a dužnost dopredsjednika povjerena nezavisnom vijećniku Antoniju Restoviću.
Za izbor Martnića ruku je podiglo šest od 11 vijećnika. Njemu su povjerenje iskazala 3 vijećnika HDZ te po jedan vijećnik iz redova HSS, HNS i Nezavisne liste  Antonija Restovića.

Tijesan izbor potvrđuje kako u Općinskome parlamentu te bračke općine kojega čine vijećnici sa pet stranačkih i dvije nezavinse liste nije lako osigurati većinu.

Vijećnici su imali primjedbe kako im za sjednicu nije dostavljen Statut i Poslovnik, a istodobno je na samoj sjednici utvrđeno kako ta dva temeljna dokumenta nisu bila međusobno usklađena.

Podsjetit ćemo, na prvoj sjednici održanoj prije 12 dana za predsjenicu je bila predložena nezavisna vijećnica Katija Buzolić. Sada je nije bilo u nikakvim kombinacijama.

„A, što bi željeli da kažem. Znate, onu, ljudi se drže za riječ.....“ - prokomentirala je Katija Buzolić novu konstelaciju snaga i odnosa u Općinskome parlamentu.

Prisegu pred Općinskom vijećem dala je novoizabrana općinska načelnica Anamaria Rošin (HDZ) koja je na sjednicu stigla izravno iz bolesničke postelje na kojoj je provela 6 dana te njezina zamjenica  Antonija Matković.

„Svim vijećnicima pružamo ruku suradnje jer nam je Milna zajednička sudbina“ - kazao je na završetku sjednice vijećnik i predsjednik Općinske organizacije HDZ Siniša Poklepović.

 

Izvor: Ivan Radić - Slobodna Dalmacija

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.