Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

BRAČANIN U SAVJETU MLADIH VIJEĆ EUROPE Donedavni predsjednik Mreže mladih Hrvatske, Boljanin Marko Boko, izabran je s najviše glasova od svih kandidata u Savjet za mlade Vijeća Europe.Izabran je kao predstavnik MMH-a, a podršku je dobio od nacionalnih vijeća za mlade iz 14 zemalja.

Savjet za mlade Vijeća Europe glavno je savjetodavno tijelo Vijeća Europe po pitanju mladih, koje se sastoji od 30 predstavnika nacionalnih vijeća mladih i međunarodnih organizacija mladih iz država članica Vijeća Europe. Cilj Savjeta je osigurati prisustvo glasa mladih i njihovog doprinosa procesima i inicijativama vezanima uz njihov položaj.

- Moj mandat započinje u siječnju 2016. godine i traje do siječnja 2018. godine, a svoj fokus probat ću staviti na iduća područja: odgoj i obrazovanje za ljudska prava i aktivno građanstvo, razvoj i priznavanje rada s mladima i neformalnog obrazovanja, zapošljavanje mladih i regionalna suradnja (jugoistočna Europa i Euro-mediteranska suradnja). Dakako, to ovisi o tome kako će se odviti podjela portfolija, no s obzirom na ekspertizu Mreže mladih Hrvatske u spomenutim područjima vjerujem da ne bih trebao imati problema baviti se tim temama, rekao je Marko Boko.
Brojne aktivnosti Savjeta za mlade Vijeća Europe

Savjet za mlade Vijeća Europe osigurava sudjelovanje mladih i u drugim aktivnostima Vijeća Europe, a djelovanje Savjeta je specifično jer je ono dio suupravljanja (co-managment) u Odboru za mlade Vijeća Europe, gdje predstavnici/ice organizacija mladih ravnopravno sudjeluju u radu s predstavnicima vlada članica Vijeća Europe.


- Mogućnost sudjelovanja u radu Savjeta za mlade Vijeća Europe nije nešto što se ostvaruje preko noći i riječ je o rezultatu višegodišnjeg truda Mreže mladih Hrvatske na međunarodnoj razini i u radu Europskog foruma mladih (pan-europske krovne organizacije mladih, koje smo punopravna članica). Na toj razini djelovanja aktivan sam skoro 5 godina i sukladno tome dobio sam puno povjerenje svoje organizacije i svih nacionalnih vijeća mladih s juga Europe da budem njihov jedini kandidat, pri čemu sam ostvario najveći broj glasova od svih kandidata, na čemu sam vrlo zahvalan, no sada nas sve skupa očekuje izazovan rad s velikom odgovornošću da sve obveze izvršimo što bolje i predanije, zaključio je Boko iz Bruxellesa.

 Izvor: srednja.hr

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.