Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

PRVI REFERENDUM U GRADU SUPETRU?Supetarska je gradonačelnica uputila Gradskom viječu prijedlog za pokretanje prvog referenduma u povijesti grada.

 
Pošto sam izabrana voljom građana i isključivo voljom građana, smatram bitnim da se javnost uključi u donošenje ovako važne i presudne odluke za Supetar, te upućujem Gradskom vijeću prijedlog za pokretanje referendumskog pitanja koje možete pročitati u nastavku teksta, objavila je Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, u četvrtak popodne na svojoj službenoj Facebook stranici.

- Presuda Općinskog suda u Supetru, kojom je u sporu sa “Svpetrvs Hotelima” d.d. utvrđeno pravo vlasništva na nogometnom igralištu Veli plac, površine 13.03 metra četvorna u korist Supetra, je presudom Županijskog suda u Splitu preinačena i pravo vlasništva tog nogometnog igrališta je dosuđeno u korist “Svpetrvs Hotela” d.d.

Grad Supetar je protiv te presude Županijskog suda u Splitu izjavio reviziju Vrhovnom sudu RH i ustavnu tužbu Ustavnom sudu RH, po kojima još nije odlučeno.

Grad Supetar stoji pri stanovištu da je Veli plac njegova imovina i da su “Svpetrvs Hoteli” d.d. ishodili nezakonitu uknjižbu protivno sadržaju i obvezama iz Ugovora iz 1980. godine, koji je sklopila bivša Općina Brač s hotelskim poduzećem “Jadran-Supetar”, koje je pravni prednik “Svpetrvs Hotela” d.d. - navodi supetarska gradonačelnica.

- Pitanje promjene dosadašnje javne namjene igrališta Veli plac u ugostiteljsko-turističku namjenu je naročito osjetljiva i važna odluka, pa osjećam potrebu da se o tome građani ovoga grada izjasne putem referenduma koji ću osobno inicirati postavljanjem sljedećeg referendumskog pitanja:

‘’Jeste li za usvajanje izmjena Prostornog plana uređenja grada Supetra kojim se određuje promjena namjene površine sportskog igrališta Veli plac iz dosadašnje sportsko-rekreacijske namjene u novu ugostiteljsko-turističku namjenu?”.

- Moj prijedlog i prijedlog mog zamjenika je da referendum bude savjetodavnog tipa, koji će pomoći u donošenju konačne odluke oko prijedloga prostornog plana - poručila je supetarska gradonačelnica.


Izvor: Slobodna Dalmacija

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.