Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

LOVRONaš Bračanin Lovro Kuščević, načelnik općine Nerežišća, rođen 1975. u Supetru, bit će ministar graditeljstva i prostornog uređenja u novoj hrvatskoj vladi.

 Lovro Kuščević predsjednik je HDZ-ova Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, vijećnik Splitsko-dalmatinske županije, i bračke općine Nerežišća u kojoj obnaša već treći mandat.

Podsjetimo se kako je u interviewu koji je našem portalu Gospodin Kuščević dao 7. prosinca prošle godine na direktno pitanje da li je on mogući kandidat za ministra Prostornog uređenja i i graditeljstva jasno odgovorio kao on u HDZ-u već 3 godine vodi Odbor za prostorno uređenje i graditeljstvo, koji je sastavljen od 50-ak stručnjaka na nacionalnoj razini i još stotinjak ljudi po županijama. Pojasnio je kako je Odbor kojem je predsjedavao analizirao sustav prostornog uređenja i graditeljstva, uočavao njegove nedostatke te ga aktivno komparirao sa pozitivnim primjerima iz EU prakse nakon čega su pripremljeni programi i nacrti zakona potrebni za njegovo osuvremenjivanje te dinamiku provođenja i financijske učinke koje će nova zakonska rješenja donijeti.
Kuščević je tom prigodom najavio i velike promjene u prostornom uređenju i graditeljstvu, naravno na bolje, koje će pokrenuti građevinski sektor, ubrzati usklađenje katastra i zemljišnika sa stvarnim stanjem i konačno olakšati našim sugrađanima svakodnevne probleme iz ovog područja završivši svoje izlaganje izjavom kako će konačnu odluku o tome tko će biti ministar u kojem resoru, na koncu donijeti Hrvatski Sabor na prijedlog novog mandatara Hrvatske Vlade.

I pri tome potpuno bio u pravu, baš kao i mi...

Fotografija: Goran Mehkek / CROPIX

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.