Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Jučer je Grad Supetar posjetila veleposlanica Sjedninjenih Američkih Država u Hrvatskoj, njena ekselencija Julieta Valls Noyes.U ime predstavnika gradskih vlasti gospođu Valls Noyes u Uredu Gradonačelnice Grada Supetra primili su zamjenik gradonačelnice Grada Supetra Šimica Dragičević i Predsjednik Gradskog Vijeća Grada Supetra Mate Martinić

Veleposlanica je izrazila zadovoljstvo svojim posjetom otoku Braču i Gradu Supetru koji su je se posebice ugodno dojmili usprkos činjenici da je tijekom svojeg mandata obišla i posjetila veliki broj gradova i mjesta u Hrvatskoj.

U daljenjem razgovoru gospođa Valls Noyes prenijela je svojim domaćinima zainteresiranost američkih investitora za ulaganje u Hrvatskoj pa tako i na Braču i u Supetru pozvavši pri tome na efikasnoije rješavanje svih zapreka, poglavito administrativnih koje koče daljnji razvoj naše zemlje i njenih destinacija.

Predstavnici Grada Supetra zahvalili su se veleposlanici što je između ostalog upravo Supetar odabrala za uspostavljanje takvih kontakata izrazivši svoje uvjerenje u u uspješnu suradnju na obostrano zadovoljstvo.

Zamjenik gradonačelnice, gospodin Šimica Dragičević uputio je tom prigodom  i ispriku što razgovorima nije nazočila Gradonačelnica Ivana Marković spriječena ranije dogovorenim službenim obvezama informiravši je u nastavku o tekućim aktivnostima grada posebice onima vezanim za Izmjene i dopune njegovog Prostornog plana koje bi u konačnici na njegovom području trebale pokrenuti novi investicijiski ciklus a sve uz poštivanje zakonitosti i općeg interesa njegovih građana.

Grad Supetar odavno je prepoznao važnost stranih ulaganja istakao je u svom izlaganju Predsjednik Gradskog vijeća Mate Martinić argumentiravši to brojnim zaključcima Gradskog vijeća te je pri tome pozvao i samo gospođu veleposlanicu da sovjim utjecajem doprinese uspostavi pogodne investicijske klime i podizanju međusobnog povjerenja investitora i Grada. Martinić je u nastavku svog izlaganja naveo i čitav niz mjera poduzetih od strane gradskih vlasti i njenih institucija a sve u cilju podizanja nivoa urednopsti, učinkovitosti i posebice sigurnosti tijekom ove turističke sezone.

Na kraju uz razmjenu prigodnih poklona domaćini su prihvatili velespolaničin poziv da je posjete u američkoj ambasadi u Zagrebu i nastave započete razgovore.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.