Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Udruga građana "Za naš Supetar" u utorak, 7. ožujka organizira prvi programski skup u Supetru, u Gradskoj vijećnici s početkom u 18,00 sati.

 

 

 

Predsjednik Udruge "Za naš Supetar"  Željko Hrepić gostovat će na dan skupa u 10,00 sati na Radio Braču, te će dati uvod u poslijepodnevno okupljanje.

Poziv Udruge donosimo u cijelosti.

SUPETAR PRIPADA GRAĐANIMA SUPETRA!

Udruga građana Supetra organizira prvi programski skup u Supetru. Pozvani su svi kojima je stalo do svog grada, koji misle da je nužno djelovati kako bi život u našem gradu bio bolji i ljepši, a posebno su dobrodošli oni koji su spremni činiti dobro ovom gradu i građanima, prijedlozima, programima i projektima za danas i za budućnost Supetra.

Mislili smo započeti predizborno druženje afirmativnim prijedlozima, projektima na kojima smo do sad radili i projektima koji su još u povoju. Grad Supetar odavno se zove gradom, no evidentno mu fali urbanih sadržaja, kvalitetnih sadržaja. Riva je zimi pusta čim padne mrak, a ni ljeti nema previše pokreta nakon 22.00h. Kako doći do Škripa ako nemate vlastiti auto, trajekta, ili otići do prijatelja, na plažu na drugom kraju Supetra, stići iz Splitske do Miraca? Jesmo li dovoljno Grad ako nemamo socijalizirano zbrinjavanje starije populacije? Ima li Grad Supetar takvih potreba?
Trebaju li se novi projekti u Supetru događati kao iznenađenje ili bi bilo kvalitetnije odabirati nova rješenja nakon cjelovite transparetne analize javnih potreba, javne diskusije i savjetovanja kroz građanska vijeća? Je li moguće organizirati natječaje u kojima bi grupe stručnih osoba za određena područja iznjedrila svoja rješenja od kojih bi mogli birati najprihvatljivija?

Je li moguće da se građani Supetra čuju u Supetru? Javno, jasno i glasno, je li za to ovaj grad sposoban?

Eto, o tome smo htjeli sutra pričati, no vjerojatno je da ćemo našu zajedničku snagu morati ponovo usmjeriti u zaštitu od devastacije obale našeg grada, naših plaža, mora i podmorja.
Od petka "Svpetrvs hoteli" devastiraju šire poručje obale, Drugu valu, Tri mosta i Banj. Imamo informaciju da je inspekcija na pomorskom dobru izašla na teren prvi put još u petak, kao i policija i komunalni redar. No to izgleda nije bilo dovoljno da bi se spriječio nastavak divljanja po plažama. Danas ujutro su bageri po nalogu Svpetvs hotela u Drugoj vali nagurali u more gomilu mljevene zemlje i kamenja. Priča se da je krenulo nelegalno proširenje kampa prema moru i da je to iskop s tog novog i nelegalnog gradilišta. Inspekcija i policija su izašle na teren te izgleda kako su uspjeli obustaviti te radove, zabranili radove, a možda i naložili povrat terena u prvobitno stanje. No na lokaciji Tri mosta taj je epilog doveo do ekstaze. Nakon obustave radova u Drugoj vali kao da su bageri i kamioni, strojevi za mljevenje na Tri mosta dobili dodatni zamah. Osim iskopa koji je odložen na Banju, tik do plaže i koji se redovno nakon mljevenja odvozi na Tri mosta, danas je oko 16,00 sati bilo i mljevenja i nasipanja. More je smeđe, plaža je zemljana, metri i metri nasipa su ušli u more s obližnjeg gradilišta nove kuhinje i parkirališta Svpetrvs hotela. Ne znamo jesu li inspekcija i policija bili na Tri mosta, no znamo da je ta lokacija također prijavljenja, kao i Banj, s brdom odložene zemlje. Na žalost, sutra ćemo o tome morati najviše govoriti.

Još jednom pozivamo sve ljude dobre volje s idejama i projektima da dođu kako bi zajedno učinili ovaj grad boljim mjestom za nas danas i za naše sutra, i prekosutra.. za budućnost.

Ovoj objavi prilažemo fotografije zemljanog mora, snimljene danas popodne na lokaciji Tri mosta. Nadamo se kako je već i to dovoljan razlog da nam se priključite, i vi, i ti, i oni.. Ovo se ne smije dozvoliti!

More je jednako naše kao i Supetar! Trebamo ga i za sutra.

Udruga "Za naš Supetar"

 

 

 

Fotografije: Udruga "Za naš Supetar"

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.