Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Zahuktala se kampanja za lokalne izbore, 21. svibnja građani će birati gradonačelnike, načelnike, župane, njihove zamjenike kao i općinske, gradske i županijske vijećnike.

 

 

 

Te nedjelje, 21. svibnja birat ćemo ljude koji će popuniti čak 9.579 fotelja i to 20 župana i 51 njihovog zamjenika. Zatim gradonačelnika ili gradonačelnicu grada Zagreba koji ima 2 zamjenika i 127 gradonačelnika drugih gradova, koji će pak imati 193 zamjenika. Nadalje ćemo birati 428 načelnika općina i njihovih 440 zamjenika, a posebno će se birati i 63 zamjenika načelnika i gradonačelnika iz redova manjina u sredinama u kojima na to imaju pravo.
Na koncu u predstavničkim tijelima birat će se još 836 članova županijske skupštine, 2266 članova gradskih, i 5152 člana općinskih vijeća.

To je izvršna vlast na lokalnoj razini u našoj zemlji.

Sve detalje o lokalnim izborima, kako se kandidirati na lokalnim izborima, kako glasati, kako se utvrđuje tko je izabran, koje su obveze za financiranje izborne promidžbe i druge korisne informacije možete saznati u GONG-ovom vodiču za lokalne izbore.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.