Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Izbori su iza nas, barem što se prvog kruga tiče jer u nekim našim općinama bit će i pripetavanja.

 
U Bolu će primjerice u utrku za načelnika u drugom krugu razigravati Tihomir Marinković (SDP) i Katarina Marčić (Nezavisna) a u Milni Frane Lozić (SDP) i Viktor Maretić (HDZ).
U svim ostalim općinama i u gradu Supetru stvari su razriješene već u prvom krugu pa je tako načelnik općine Nerežišća Svemir Obilinović (HDZ), načelnik općine Postira Siniša Marović (HDZ), načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan (HDZ), načelnik općine Selca Ivan Marijančević (Nezavisni), načelnik općine Sutivan Ranko Blažević (Nezavisni) a gradonačelnica Supetra Ivana Marković (SDP).

Ovi izbori pokazali su još jednu zanimljivu stvar, ljudi su na lokalnoj razini sve odlučniji djelovati institucionalno i sve češće prihvaćaju političku borbu za i kroz predstavnička tijela u jedinicama loklane samouprave ali okupljajući se ne više oko političkih stranaka već oko rješavanja zajedničkih svakodnevnih životnih problema i ostvarenja konkretnih programa i ciljeva kroz nezavisne liste i kandidate. Sva su naša mala mista na Braču na ovim izborima dala svoj doprinos tom trendu i bit će zanimljivo i u vremenu koje je pred nama pratiti kuda će nas sve skupa to odvesti.

Detaljne rezultate izbora pogledajte na stranicama Državnog izbornog povjerenstva.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.