Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Nakon iznimno velikog odaziva otočana i stanovnika obalnih područja u sklopu akcije “Čujete li svoje otoke i obalu”, koja se održala u nedjelju, u kojoj su sudjelovali otoci i gradovi Cres, Rab, Pag, Silba, Mali Lošinj, Zlarin, Prvić, Krk, Šolta, Vis, Hvar, Brač, Korčula, Biševo, Makarska, Trogir, Split, Dubrovnik i drugi, te prosvjeda na Markovom trgu rano jutros, s dnevnog reda skinuto je izglasavanje Zakona o koncesijama!

 

 

Ova pobjeda tek je mali korak ka trećem čitanju zakona i opsežnoj javnoj raspravi. Zakon o koncesijama mora uključiti otočne i obalne lokalne zajednice u proces utvrđivanja opravdanosti koncesije, koncesioniranja i nadzora nad koncesijama. Vlada mora u obzir uzeti preko 20 amandmana koji su im upućeni i napokon početi slušati svoj narod.

Odgoda izglasavanja Zakona o koncesijama nikako nije kraj bitke – najveći posao predstoji kada zakon stvarno i bude vraćen na treće čitanje. Tada se svi moramo još jednom, kao ova dva dana, ujediniti i aktivno sudjelovati u njegovoj analizi, slanju prijedloga i na svaki način spriječiti njegove moguće zloupotrebe. Isto vrijedi i za sve povezane zakone, kao što je onaj o pomorskom dobru.

Jučer su nas čuli, a vrijeme je da nas i poslušaju.

Popodne je održan i sastanak s vladajućima, a o čemu se raspravljalo, saznajte u emisiji Hrvatska uživo u 17,20 sati i u emisiji Otvoreno večeras u 21,40, obe na HRT1, gdje će gostovati Bojana Genov (Mali Lošinj), Maja Jurišić (Šolta) te Vladimira Mascarell (Brač), te u emisiji Otvoreno, večeras u 21.40, također na HRT1.

 

Izvor: Pokret otoka

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.