Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Na dnevnom redu 4. Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, zakazane za 23. listopada 2017. uvršteno je razrješenje i imenovanje članova Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru SDŽ.

 

 

 

Udruge okupljene u inicijativu Javno je dobro, oštro se protive imenovanju stalnog (nepromjenjivog) predstavnika udruga u Stručnom tijelu za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru na području SDŽ jer smatraju da jedna osoba nije, niti može biti, dovoljno upoznata sa svim specifičnostima za svaku pojedinu lokalnu koncesiju koja se dodjeljuje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Ističu da nije prihvatljivo da Marko Bertolino, dosadašnji prestavnik udruga, koji je sudjelovala u radu tijela koje je donosilo upitne nalaze i mišljenja za koncesije od kojih su neke i poništene zbog utvrđenih nezakonitosti, poput koncesija za plažu Bene, ponovno bude biran u to isto tijelo. Smatraju da Marko Bertolino ne uživa povjerenje udruga koje djeluju na području u kojem i predložena osoba djeluje, a to je Grad Split, a ni u ostalim mjestima SDŽ, zbog već spomenutog dodjeljivanja problematičnih koncesija za splitske plaže Kašjuni i Bene.

Ostaju pri svome javno izraženom mišljenju, da u Stručnom tijelu ne mogu biti uključene osobe koje ne uživaju povjerenje lokalne zajednice i koje su opterećene prethodnim problematičnim radom u istom tijelu.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.