Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

POGLED U PLAVOOd 03. do 05. listopada u Sumartinu na otoku Braču održat će se "Pogled u plavo" - promocija Hrvatske kroz ronjenje!

 
Akcija Pogled u plavo Već idućeg vikenda svoj bazen iz Rijeke, u kojoj su prošlog tjedna nastupali na Rijeka Nautic Show-u 2014., seli na otok Brač. Pogled u plavo gostuje u Sumartinu i Povljima gdje će, osim promocije ronjenje, organizirati ekološku akciju čišćenja podmorja i priobalja te uz pomoć Sportskog društva Takmac iz Selaca, Općine Selca, lokalnih ronilačkih klubova i lokalnog stanovništva očistiti Sumartin i Povlja.

Ekološka nota je vrlo važna u projektu pa tako na svim manifestacijama, uz pomoć tvrtke C.I.O.S Grupa iz Zagreba, organizatori educiraju posjetitelje o važnosti očuvanja mora i prirode i načinima sigurnog zbivanja otpada te u sve eko akcije nastoje uključiti što veći broj građana, pogotovo djece, kako bi već od najranije dobi naučili čuvati i čistiti svoj okoliš.

Pokrovitelj ove eko akcije je Općina Selca, čiji su čelnici itekako svjesni činjenice da čišćenje podmorja nije dovoljno, nego upravo edukacija o tome kako more nije besplatno odlagalište otpada može doprinijeti da Jadran ostane biser među svjetskim morima. Stoga su na ronjenje i eko akciju u Sumartinu (04. listopada s početkom u 13.00 sati) pozvali sve osnovnoškolce i srednjoškolce s otoka Brača.

PROGRAM AKCIJE:

PETAK, 03.10. - POVLJA
12.00 - 13.00 EKOLOŠKA AKCIJA POVLJA (Tičja luka)

SUBOTA, 04.10. - SUMARTIN
05:00 - 08:00 Montaža bazena
06:00 - 10:00 Pozicioniranje supportera i test opreme
10.00 - 13.00 POGLED U PLAVO - PROMOCIJA RONJENJA
13.00 - 14.00 EKOLOŠKA AKCIJA SUMARTIN
14.30 - 19.30 POGLED U PLAVO - PROMOCIJA RONJENJA
20.00 - 23.00 Nastup glazbenika „Duo Slaven & Pero"

NEDJELJA, 05.10. - SUMARTIN
10.00 - 14.00 PROMOCIJA RONJENJA
14.30 - 17.00 Demontaža bazena

Projekt podržavaju: Honda Marine (Fred Bobek), Samsung Hrvatska, MMM Agramservis, Agram Smartson, HDS i ZAMP, Honda Ruting d.o.o., Mares, PSS-asocijacija te Algoritam.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.