brac online

 Zbog proglašene epidemije Općinski sud u Splitu - Stalna služba u Supetru slijedom odluke predsjednice Općinskog suda u Splitu Marine Boko od ponedjeljka 16. ožujka prestaje sa radom.

Zbog proglašene epidemije bolesti izazvane Corona virusom (COVID -19) Općinski sud u Splitu, u sjedištu suda i u Stalnim službama u Sinju, Trogiru, Supetru i Starom Gradu, Zemljišnoknjižnom odjelu Split, Posebnom zemljišnoknjižnom odjelu Solin, Omiš i Kaštel Lukšić

- neće primati stranke u vremenu od 16. ožujka 2020. do 1. travnja 2020
osim u izuzetnim slučajevima, (prijedlozi za upis u ZK postupcima i sl.) koji će svaki za sebe posebno procijeniti.
- rasprave i druge radnje koje nisu hitne odgađaju se na vrijeme od 14 dana

Sve informacije će se strankama davati isključivo putem telefona objavljenih na web stranicama suda ili putem e-maila, a stranke se upućuju i na aplikacije e-predmeti ili e-građani (uvid u spis, stanje spisa itd.).

Zahtjeve za izdavanje Uvjerenja o nevođenju kaznenog postupka (tzv. uvjerenja o nekažnjavanju) stranke će odlagati u kutije koje će se nalaziti na porti sjedišta suda u Splitu, ex. Vojarna sv. Križ, Dračavac, te na portama stalnih službi, s obveznim navođenjem kontakata stranke (broj telefona ili e-mail) te će službenici suda stranke kontaktirati naknadno radi izdavanja uvjerenja u točno određeno vrijeme idućeg radnog dana.

Zahtjeve za ovjeru isprava namijenjenih za uporabu u inozemstvu ("Apostille") stranke će odlagati u kutije koje će biti postavljene na porti u sjedištu suda u Splitu, ex. Vojarna sv. Križ, Dračevac, te na portama stalnih službi s obveznim navođenjem kontakata stranke (broj telefona ili e-mail) te će službenici suda stanke kontaktirati naknadno radi uručenja ovjerene isprave u točno određeno vrijeme idućeg radnog dana.

Zahtjevi za izdavanje zk izvadaka će se sudu dostavljati isključivo putem pošte ili e-mailom, uz navođenje kontakata (broj telefona ili e-mail) te se stranke upućuju na aplikacije e-građani.

Odvjetnici se upućuju da sve podneske dostavljaju isključivo putem e-komunikacije ili poštom te se do daljnjega obustavlja dostava svih pismena putem pretinaca odvjetnika u sudu, odnosno neposredno u pisarnicama.

Sva komunikacija suda s javnim bilježnicima će se svesti na komunikaciju e-mailom i poštom te telefonom.

Sud će primati samo stranke (punomoćnike stranaka, zakonske zastupnike stranaka, svjedoke, vještake, tumače, državne odvjetnike i sl.) koji su pozvani na rasprave, uz predočenje poziva i odluku suca u predmetu.

Ova odluka stupa na snagu dana 16. ožujka 2020. te će se primjenjivati ubuduće sve do opoziva iste tj. dok se ne ostvare uvjeti za rad suda bez opasnosti od oboljenja zaposlenika.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.