Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

FraneLozićNačelnik općine Milna osuđen je na 2 godine zatvora od čega bi 10 mjeseci trebao odležati u zatvoru, a ostatak kazne je uvjetan, Lozić kaže kako nije iznenađen presudom.

         

Frane Lozić, dugogodišnji SDP-ov načelnik Općine Milna na Braču, nepravomoćno je osuđen na dvije godine zatvora, od čega bi u zatvoru trebao odležati deset mjeseci. Ostatak kazne je uvjetan, to jest aktivirat će se ukoliko u roku od tri godine počini kazneno djelo. Načelniku Loziću se sudilo za pet kaznenih djela među kojima su zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje službenih isprava i dokumentacije.


Centralno djelo optužbe je bila prodaja općinskog zemljišta "Češki kamp", kojeg je Lozić prema optužnici dvaput prodao. Terete ga da je potpisao predugovor s dvije tvrtke, te pri tom krivotvorio suglasnost Općinskog vijeća. Firma Hansen Dalmatico je Općini uplatila pet milijuna kuna, koji su trebali financirati gradnju zaobilaznice. No veći dio tog novca je otišao na druge potrebe Općine.

 Optužbe protiv načelnika su obuhvaćale i neraspisivanje javnog natječaja i pogodovanja drugima, ali Lozića ne terete da je sam od toga profitirao. Načelnik ima mnoštvo prijava na svoj račun, a jedna od bizarnijih jest da je koristio vlastiti auto u službene svrhe.

Iako je sudac Slavko Lozina bio oduševljen završnim riječima Lozićevog branitelja, priklonio se materijalnim dokazima i nalazima sudskih vještaka. Odbio je opciju obrane po kojoj su u pitanju podmetanja političkih protivnika. Kao olakotnu okolnost je Loziću uzeo prijašnju neosuđivanost. Otegotno je bilo to što je kao političar trebao zastupati interese onih koji su ga izabrali, a ne ih iznevjeriti.
Nije iznenađen presudom

Frane Lozić nije bio mnogo iznenađen presudom, no smatra da Lozina nije ni mogao donijeti drukčiju, budući je slučaj dobio kad je trebalo donijeti presudu. Problem po njemu leži u tome što je cijeli slučaj vođen nestručno i pristrano.

- Sve što sam napravio sam napravio u interesu Općine i na to sam ponosan. Neću ponuditi mandat na raspolaganje. Stranka je upoznata sa svime i imam podršku vodstva -  kazao je SDP-ov načelnik.


Izvor: 24 sata

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.