Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

DjimiPrekjučer u popodnevnim satima u supetarskoj ulici Put gaja otrovan je prekrasan mačak Micko, koji je u strašnim mukama umro na rukama svoje vlasnice.

 

 Svi susjedi su obaviješteni o trovanju ove mace. U strahu su počeli dozivati svoje ljubimce i zatvarati u kuće prisjećajući se masovnog trovanja od prije par godina, koje je policija uspješno bila suzbila.

Maleni Đimi, je oko 18 sati izašao iz kuće u dvorište. To mu je bila ura od šetnje, koja je obično traje sad- dva. Budući se nije u određenom vremenu vratio, njegovi vlasnici su već oko 20 sati alarmirali svoje susjede na potragu.

Kako se radi o izuzetnoj maci koju su svi voljeli, a pogotovo djeca, cijeli kvart je bio na nogama i sudjelovao u potrazi koja je u malim pauzama trajala do jutra.

Nažalost, jutros u 8 sati, njegov vlasnik ga je našao mrtva u dvorištu susjedne kuće.
Veterinar i policija došli su u najkraćem roku i veoma brzo pronašli dvije posudice sa hranom (slanina) koja je bila prekrivena otrovom.
Obzirom da hrana nije pojedena, vjerojatno su ga mace samo dotaknule njuškicom.
Pretpostavlja se da se radi o veoma jakom otrovu koji je zabranjen na tržištu.

 


Da se radi o zaista opasnom trovaču je činjenica da je otrov tik uz ogradu koja granici sa cestom u kojem se igraju djeca . Ne smijemo ni zamisliti šta bi se dogodilo da je taj otrov došao u dodir sa nedužnim dječjim rukama.
Prošle godine, samo brzom intervencijom splitskog veterinara Đimi je bio spašen, vjerojatno se trovač ponovo vratio da obavi svoj zločin.
Ne znamo kako će trovač proslaviti Uskrs, najveći kršćanski blagdan, ali Đimijevi vlasnici sigurno neće ni slaviti. Neka mu je na dušu, svi kad-tad nekom polažemo račune, a sebi svaki dan.


Budući je policija veoma stručno i profesionalno obavila očevid, nadamo se da će trovač biti brzo pronađen i sankcioniran.

/p

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.