Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

OPREZ S SPALJIVANJEM KOROVAKoliko se vragu malo hoće kad je spaljivanje korova u pitanju, čak i po ovako kišovitom i vlažnom vremenu, pokazale su dvije vatrogasne intervencije koje su se jučer popodne zbile na dvjema različitim stranama otoka u razmaku od samo sat vremena. 

Da opreza kad je spaljivanje korova na našem toku u pitanju nikad nije dovoljno pokazalo se u gašenju dva manja požara nastala neopreznim spaljivanjem korova u razmako od samo nekoliko desetaka minuta, prvom nadomak Vele Farske na južnom dijelu otoka i drugom koji je tridesetak minuta kasnije iz istog razloga izbio kilometar sjeverozapadno od Parka prirode Sutivan.

Oba su požara zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, onaj kod Vele Farske bolskih a onaj kod Parka prirode Sutivan supetarskih, na sreću ugašena brzo i bez većih posljedica no oba pokazju kako je usprkos nestalnim vremenskim prilikama, ili možda baš zahvaljujući njima, u ovih desetak dana koliko je još spaljivanje na otvorenom dozvoljeno prilikom istog potreban pojačan oprez.

Bračonline 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.