Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Nepoznata osoba ili osobe devastirale su u više navrata nedavno izgrađenu japjenicu u Pučišćima.

 

 

 

 

Uništile su trud 85-godišnjega barba Joze, koji je kroz japjenicu, sa žuljavim rukama i pogrbljenom škinom ovjekovječio priču o svom životu, kao i trud svih volontera koji su s ponosom sudjelovali u njenoj izgradnji.
Pretpostavlja se da je ovo nedjelo učinjeno u noćnim satima. Netko je došao s alatom, potkopao i izgulio donju skalinu na završnom vijencu kako bi se kamen i zemlja urušili. Sljedećega jutra barba Joze je, s nekoliko volontera, odmah popravio štetu i uklonio svaki trag devastacije (jer mu se činilo da to "ni rasuti barbakon, nego moja čriva i utrobica prosuti po zemji"). O tom prvom događaju javnost nije obaviještena, međutim to je ohrabrilo bolesnog divljaka/divljake i ponovno je napravio isto, a kad ni tada nije bilo reakcije, nastavio je i dalje.

Ovaj događaj je prijavljen policiji, a za kaznenu prijavu i naknadu štete su potrebni dokazi. Mole se građani koji imaju ikakvih informacija koje mogu pomoći da se otkriju odgovorni za ovo nedjelo da ih proslijede nadležnima.

 

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.