Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Požar koji je u poslijepodne izbio pokraj Vidove gore u večernjim je satima posve stavljen pod kontrolu.

 
Požar je iz još neutvrđenih razloga izbio na području Visoka između Knježev ravni i Vidove Gore, na terenu obraslom gustom borovom šumom i makijom. U gašenje su se odmah uključile sve vatrogasne snage otoka pa je u roku od sat vremena na požarisštu bilo angažirano četrdesetak vatrogasaca i deset vatrogasnih vozila a u pomoć gasiteljima nešto kasnije uključile su se i zračne snage (1 air traktor i 1 helikopter).

U požaru koji je lokaliziran malo iza 20.00 sati prema prvim procjenama izgorjelo je oko 8 ha makije i borove šume a požarište će se aktivno čuvati tijekom noći, ujutro će uslijediti njegova konačna sanacija nakon ćega će nadamo se isti biti proglašen ugašenim.

 

 
Fotografije: DVD Supetar

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.