Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U požaru koji je jučer oko deset sati izbio kod Bobovišća na moru izgrjelo je 6 hektara makije i niskog raslinja.Požar je lokaliziran u 13 sati a prema riječiima zapovjednika DVD-a Supetar Nikole Martinića, koji je rukovodio akcijom gašenja, radilo se o području koje je bilo opožareno 2011. godine pa su gasitelji na terenu naišli na dosta zaostalih stabala i panjeva koji su otežavali gašenje.

U interevenciji je sudjelovalo 13 vatrogasnih vozila sa 40-ak vatrogasaca iz Supetra, Milne, Bola, Pušišća i Selaca a na ispomoći su bila i dva kanadera. Iako je vatra došla vrlo blizu kuća i nasada maslina vatrogasci su dobro odradili svoj posao pa u požaru nije pričinjena materijalna šteta jedino je jedno vrijeme bio isključen eletkrični dalekovod Milna – Sutivan.

Dalekovod je bio isključen jer prolazi kroz samo naselje Bobovišća na moru i kroz predio na kojem se nalaze vile i elitne vikendice, a požar je bio tek desetak metara od kuća, pa je radi sigurnosti te zbog zračnih snaga, bilo nužno isključiti ga, kazao je Martinić.

Požarište su tijekom noći čuvali vatrogasci DVD-a Supetar i DVD-a Milna a vagtrogasne snage bit će prisutne na njemu sve do prestanka izdimljavanja i njegove konačne sanacije.

Fotografije sa požarišta kod Bobovišća na moru pogledajte u ovoj FB galeriji.

 

 

Fotografije: FB/Vatrogasci Supetar

 

Fotografije

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.