Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Sinoć je u Sutivanu, malo prije osam sati, iz još neutvrđenih razloga došlo do požara u obiteljskoj kući u samom centru mjesta.

 

 Požar je zahvatio prizemnu prostoriju u obiteljskoj višekatnici u Ulici od koguli u neposrednoj blizini sutivanskog vrtića i osnovne škole.

Kako doznajemo od, Nikole Martinića Dragana, zapovjednika supetarskih vatrogasaca koji su odmah po dojavi izašli na mjesto nesreće riječ je bila o požaru u već rezbuktaloj fazi a vatrogasci su imali i informaciju da se u prostorijama zahvaćenim plamenom nalaze i plinske boce pa je čitava zgrada bila odmah evakuirana a kvartu u kojem se nalazila u dogovoru s HEP-om privremeno isključen dovod električne energije.Samo gašenje izvedeno je uz korištenje dišnih aparata, te je nakon uspješne lokalizacije požara izvršeno odimljavanje prostorija i njegovo potpuno gašenje.

Obzirom na starost zgrade izvršeno preventivno uklanjanje dijela stropnih drvenih konstrukcija a sav šut izbačen izvan prostorija i natopljen vodom. Požar u čijem je gašenju sudjelovalo 16 supetarskih vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila i u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba u potpunosti ugašen petnaest minuta iza 21 sat a uzroke njegova izbijanja istražju djelatnici PP Brač.

 

Fotografije: FB DVD-Supetar

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.