Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Danas, malo iza 11 sati u blizini Podhuma na južnoj strani otoka izbio je veliki požar.

 

 Vatra je krećući se po tlu prekrivenom pretežito travom, makijom i suhim drvećem (radi se o području koje je prijašnjih godina gorjelo u nekoliko navrata) u vrlo kratkom roku zahvatila više desetaka hektara pa su na požarište izašle vatrogasne postrojbe DVD-a Bol, DVD-a Milna, DVD-a Selca i DVD-a Supetar a kako nas je izvijestio područni vatrogasni zapovjednik Ivan Jakšić Žile malo iza 13 sati u gašenje su se uključile i zračne snage tj. dva protupožarna aviona tipa Canadair.

U gašenju požara na koncu je sudjelovalo četrdeset bračkih vatrogasaca sa deset vatrogasnih vozila a isti je prema riječima zapovjednika DVD-a Supetar Nikole Martinića lokaliziran u 16,00 sati i prema prvim procjenama progutao je preko 50 hektara trave i makije.

Požarište je je u pojedinim dijelovima još uvijek aktiveno pa će ga tijekom noći čuvati vatrogasne snage iz Supetra i Milne.

Uzroci njegova izbijanja još uvijek su nepoznati.   

 

 

 

 

Fotografije: DVD Supetar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.