Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Jučer malo prije podneva između Nerežišća i Donjeg Humca buknuo je veliki šumski požar.

 

 Vatra se nošena vjetrom preko suhe vegetacije učas proširila sve do Gnjilca i opasno priprijetila kamenarskim radionicama, obiteljskim kućama i poljoprivrednim gospodarstvima na tom području no zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca prvo iz Supetra a potom iz svih ostalih otočkih vatrogasnih postrojbi i činjenici da su u gašenju imali i podršku zračnih snaga (dva kanadera i dva helikoptera) niti jedan objekt nije stradao.

Kako doznajemo od zapovjednika DVD-a Supetar, Nikole Martinića vatra je zahvatila nekoliko nasada maslina, bajama i vinove loze no onaj najvažniji cilj, zaštita objekata i ljudskih života te sprečavanje da požar uđe u naselje Donji Humac kojemu se fronta približila na samo par stotina metara, ispunjen je u cijelosti.

U gašenju požara u kojem je u samo nekoliko sati izgorjelo preko 100 hektara, sudjelovalo je 50 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila.
Požarište je čuvano preko noći, a na njegovoj sanaciji vatrogasci će raditi tijekom cijelog današnjeg dana.


 

 

Fotografije: DVD Supetar i Ivana Mrković Kusanović

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.