Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Požar koji je u srijedu izbio na području Stubli iznad grada Supetra jučer u 21 sat proglašen je ugašenim.

 Dojavu o dimu i otvorenom plamenu na rečenom pdručju dežurna smjena supetarskoh vatrogasaca dobila je od osmatračnice u Dugom ratu maalo iza 10.30 sati. Po izlasku na mjesto dojave zatečen je razbuktali požar guste borove šume koji je u slučaju jačeg vjetra moga zaprijetiti rubnim djelovima grada pa su na intervenciju gašenja dignute sve supetarske vatrogasne snage, zatražena je pomoć ostalih bračkih vatrogasnih društava kao i dvaju vatrogasnih zrakoplova, kanadera.Tako je u jako malo vremena u gašenju sudjelovalo čak pedeset vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila i zračnom podrškom pa je požar usprkos vrlo kritičnoj poziciji na kojoj je izbio brzo stavljen pod kontrolu. Požarište je potom čuvano tijekom noći a sanacija i natapanje pojedinih područja  koja su izdimljavala nastavljeni su čitav idući dan da bi isti na koncu proglašen ugašenim u četvrtak u 21,00 sat.

U požaru je izgorjelo oko 5 ha guste borove šume a njegove uzroke istražuju djelatnici PP Brač.

 

 

 

 

Fotografije: DVD Supetar / Digitalvizija

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.