Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Jučer je na Turskom boku, brdu ponad uvale Vela Grška na jugozapadnoj strani otoka, udar groma izazvao požar u kojem je izgorjelo 6 hektara makije.

 

 Na mjesto požara odmah su izašli vatrogasci DVD Milna a u pomoć su im pohitale i njihove kolege iz Supetra. Kako doznajemo od zapovjednika DVD Milna Tina Hržića u intervenciji je sudjelovalo 7 vatrogasca DVD-a Milne i 7 vatrogasaca DVD-a Supetar sa 5 vatrogasnih vozila koji su usprkos činjenici da se radilo u vrlo strmom i teško pristupačnom terenu uspjeli na vrijeme zauzdati oganj i uz asistenciju iz zraka tj. svije kruške s vodom koje im je na najviše rubove požara dostavio helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva potpuno okružiti i lokalizirati požar.

Obzirom da se radi o području obraslom gustom i vrlo suhoma vegetacijom te velikim količinama nagorjele drvne mase zaostale od požara prethodnih godina, požarište će se čuvati još nekoliko dana.

 

 

Fotografije: DVD Supetar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.