brac online

Od dva požara koja su u poslijpodnevnim satim buknula na istočnom dijelu našeg otoka, onaj na Grabicama kod Gornjeg Humca je ugašen a onaj iznad uvale Rasotica kod Selaca je pod kontrolom.

 

 Požar kod Rasotice izbio je iza 17 sati izazavan najverojatnije udarom munje. Vatra se brzo proširila gustom borovom šumom pa su se na požarište uputili vatrogasci iz svih bračkih vatrogasnih društava njih četrdesetak sa deset vatrogasnih vozila. Požar je prema posljednjim informacijama pod kontrolom. Požarište će se čuvati tijekom noći za što je s kopna na Brač stigla i ispomoć iz Splita i Makarske. Pa njegovo potpuno gašenje ukoliko vatrogascima vremenske prilike budu išle na ruku možemo očekivati sutra.Drugi požar onaj na Grabicama kod Gornjeg Humca izbio je malo prije 19 sati i na njega su upućeni vatrogasci iz Supetra, Bola i Pučišća. U ovom požaru koji je lokaliziran u 19.25 sati a potpuno ugašen u 19.50 izgorjelo je 4 hektara makije i niskog raslinja. Na intervenciji gašenja bilo je angažirano 17 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila.

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.