brac online

Iza bračkih vatrogasaca jedan je od onih vatrenih dana koji se dugo prepričavaju kolegama i prijeteljima, u manje od 12 sati gorjelo je na tri mjesta na našem otoku.

 

 Prvo je malo prije dva sata ujutro izbio požar kod Bola, na predjelu Struiževica pored ceste za Murvicu iznad Zlatnog rata. Usprkos orkanskoj buri brački su vatgrogasci, pripadnici svih otočkih dobrovoljnih vatrogasnih društava njih četrdesetak sa 12 vatrogasnih vozila nešto prije zore uspjeli pod kontrolu staviti požar u kojemu je na koncu izgorjelo oko 15 hektara makije i nešto borove šume. Koliko je situacija na terenu bila ozbiljna najbolje govori činjenica da je u jednom trenutku radi nesmetanog djelovanja vatrogasaca na terenu trebalo privremeno isključiti električni dalekovod na relaciji Bol-Murvica.

Oko sedam ujutro supetarski su se vatrogasci trebali sa požarišta u Bolu vratiti na svoju stranu otoka jer su sa prvim zracima jutra izbili novi požari jedan kod Splitske i jedan kod Sutivana. I dok je gašenje požara kod mjesta Splitska trajalo kratko, borba sa vatrom na brdu Sv. Špirjun iznad Sutivana trajala je sve do podneva kada je gasiteljima pomogla i kiša. U požaru je stradalo oko 4 hektara mlade borove šume a obzirom na vremenske prilike i jak vjetar požarište će se čuvati tijekom noći i sve do jutra.  

 

 

Fotografije: Miro Vušković / DVD Supetar

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.