Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

I ove je godine tradicionalni obrtnički ples u Supetru okupio veliki broj bračkih obrtnika koji su kroz druženje i zabavu podvukli crtu pod prošlogodišnje djelovanje svojeg udruženja.

 

 Ples je na jednom mjestu okupio gotovo tristo obrtnika, njihovih obitelji i prijatelja te predstavnika društvenog i javnog života otoka Brača a sve je bilo začinjeno glazbom i pjesmama popularnog Jole.


Bila je to i prigoda za dodjelu godišnjih nagrada pa su godišnje nagrade za doprinos obrtništvu dobili Paul Matas iz Pizzerie Mario, Engel Bersiha, vlasnik pekarnice u Supetru te poduzetnik Robert Škegro i taksist Tino Peša.

Udruženje je dodijelilo i nagrade za životno djelo i to vlasniku je građevinskog obrta Livel Sutivan Bogdanu Pelagiću koji posluje od 1985. godine, Draganu Džimbegu čija je autoradionica otvorena 1989. godine, Tonču Jakšiću predstavniku ribarske obiteljske tradicije koji se prilagodio i turističkom životu Bola, floristici Mirjani Frančeski te Ranki Vladislavić i Dolores Jugović, frizerkama sa godinama iskustava, natjecanja i osposobljavanja budućih bračkih frizerki iza sebe.  Tijeko svečanog dijela manifestacije objavljena je i vijest kako je Upravni odjel za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije odobrio otvaranje programa nastave turističkog smjera, za zvanje HTT, hotelijersko-turistički tehničar, Srednjoj školi Brač u Supetru.

- S podatkom o broju novootvorenih hotela u Hrvatskoj, u hotelijerskom se i turističkom sektoru predviđa i otvaranje dvadeset tisuća radnih mjesta. Baš je nedavno povjerenstvo iz resornog Ministarstva našoj školi dalo visoku ocjenu i što se tiče sadržaja i kadrova. Nastojat ćemo, kao i do sada, otoku pružiti kvalitetan i potreban kadar, pa tako i ovim novim smjerom koji će krenuti već od jeseni, zahvaljujući pomoći u lobiranju upravo Udruženja obrtnika te njegove predsjednice Danice Baričević, obavijestio je Ivan Meštrović, ravnatelj Srednje škole Brač.

Galeriju fotografija sa plesa pogledajte na našoj FB stranici.

 

Fotografije: Hrvoje Gabrić / Udruženje obrtnika Brač

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn