Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Otvaranjem izložbe Fedora Vučemilovića u atriju Galerije Dešković danas je u Bolu započeo 8. Festival kulture IMENA.

 

 

 

U atriju galerije Dešković publici se predstavio saxofonist Gordan Tudor, a Maja Duka je potom upoznala mlađu generaciju u publici pričom o spari. U mnogim malim mjestima, ne samo na otocima, prije dolaska vodovoda, voda se uzimala na mjesnim gustirnama ili izvorištima koju bi žene prenosile u limenim vjedrima, na glavi do svojih kuća. Kako bi taj teret jednostavnije prenijele napravile bi polukrug od platna koji bi stavile na glavu i na njega naslanjale vjedro.

Drugi dan festivala program počinje Trudnom tećom na pazaru, s početkom u 10,00 sati. Jela će pripremiti Konoba Kopačina (Donji Humac), OPG Kaštil Gospodnetić (Dol) i Pumparela (Bol).
Program se nastavlja u 21,30 sati u dvorištu Galerije Dešković s temom FJAKA, a gosti su Ivica Ivanišević, Arsen Kojdić, Tanja Mravak i Davor Štambuk.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.