Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Jučer je Supetar proslavio dan grada i svetkovinu svojih zaštitnika apostolskih prvaka Petra i Pavla.    

 

 Slavlje je započelo svečanom Sjednicom gradskog vijeća u hotelu Amor kojoj su uz gradske vijećnike, istaknute osobe društvenog, političkog i crkvenog život grada kao uvaženi gosti prisustvovali i ministar uprave i naš Bračanin Lovre Kušćević i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Prisutnima su se u ime grada obratile supetarska Gradonačelnica Ivana Marković i predsjednica Gradskog vijeća Danijela Kirigin a skup su pozdravili i Ministar Kušćević i Župan Boban.

 U nastavku sjednice podjeljene su plakete i nagrade Grada a ovogodišnji laureati bili su IVOR IVELIĆ koji je za naročita sportska postignuća u podvodnom ribolovu nagrađen Plaketa Grada Supetra, Neda Rajević koja je za iznimnu predanost u poslu uređenja svake kale, kantuna, kanala, skale i fuge u Supetru također nagrađena Plaketom Grada Supetra te Karnevalska udruga Monade koja je za organizaciju Međunarodnog Bračkog ljetnog karnevala 10. rujna 2016. godine, najvećeg karnevalskog događanja održanog u Supetru nagrađena skupnom Nagradom Grada.

U finalu tradicionalnog malonogometnog turnira Sv. Petra supetarska ekipa Pjerin pobjedila je momčad Albatros iz Splita rezultatom 2:0 i tako osvojili turnir dok su u borbi za treće mjesto Young boysi dobili Vodovod rezultatom 5:2.

Središnje misno slavlje u 19 sati predvodio gvardijan splitskoga samostana Sv. Frane i župnik župe sv. Stjepana pod borovima fra Žarko Relota u koncelebraciji s pristiglim bračkim svećenicima. Poslije svečane mise u crkvi Navještenja Marijina održan je svečani ophod ulicama grada Supetra i po obali na kojem su bratimi bratovštine Sv. Roka nositi kipove svetaca. Crkveno slavlje je završilo svečanim blagoslovom pred župnom crkvom.

Pučka svečanost preselila se potom u stari porat gdje je Supetrane i njihove brojne goste do kasno u noć svirkom u živo zabavljao Dražen Zečić.

 

 

Fotografije: Digitalvizija

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.