Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Jučer je Supetar proslavio dan grada i svetkovinu svojih zaštitnika apostolskih prvaka Petra i Pavla.    

 

 Slavlje je započelo svečanom Sjednicom gradskog vijeća u hotelu Amor kojoj su uz gradske vijećnike, istaknute osobe društvenog, političkog i crkvenog život grada kao uvaženi gosti prisustvovali i ministar uprave i naš Bračanin Lovre Kušćević i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

Prisutnima su se u ime grada obratile supetarska Gradonačelnica Ivana Marković i predsjednica Gradskog vijeća Danijela Kirigin a skup su pozdravili i Ministar Kušćević i Župan Boban.

 U nastavku sjednice podjeljene su plakete i nagrade Grada a ovogodišnji laureati bili su IVOR IVELIĆ koji je za naročita sportska postignuća u podvodnom ribolovu nagrađen Plaketa Grada Supetra, Neda Rajević koja je za iznimnu predanost u poslu uređenja svake kale, kantuna, kanala, skale i fuge u Supetru također nagrađena Plaketom Grada Supetra te Karnevalska udruga Monade koja je za organizaciju Međunarodnog Bračkog ljetnog karnevala 10. rujna 2016. godine, najvećeg karnevalskog događanja održanog u Supetru nagrađena skupnom Nagradom Grada.

U finalu tradicionalnog malonogometnog turnira Sv. Petra supetarska ekipa Pjerin pobjedila je momčad Albatros iz Splita rezultatom 2:0 i tako osvojili turnir dok su u borbi za treće mjesto Young boysi dobili Vodovod rezultatom 5:2.

Središnje misno slavlje u 19 sati predvodio gvardijan splitskoga samostana Sv. Frane i župnik župe sv. Stjepana pod borovima fra Žarko Relota u koncelebraciji s pristiglim bračkim svećenicima. Poslije svečane mise u crkvi Navještenja Marijina održan je svečani ophod ulicama grada Supetra i po obali na kojem su bratimi bratovštine Sv. Roka nositi kipove svetaca. Crkveno slavlje je završilo svečanim blagoslovom pred župnom crkvom.

Pučka svečanost preselila se potom u stari porat gdje je Supetrane i njihove brojne goste do kasno u noć svirkom u živo zabavljao Dražen Zečić.

 

 

Fotografije: Digitalvizija

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn