Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Ove srijede, 16. kolovoza s početkom u 21 sat u dvorani Porat u Pučišćima, prof. dr. sc. Josip Vrandečić održat će predavanje uz projekciju "Gdje je tko živio u Pučišćima prije 200 godina".

 

 

 

Prof. dr. sc. Josip Vrandečić je redoviti profesor Filozofskog fakulteta u Splitu, Odsjek za povijest gdje predaje modernu europsku povijest. Autor je deset knjiga i stotinjak znanstvenih i stručnih radova. Gostuje na doktorskim studijima Katoličko bogoslovnog fakulteta u Splitu i Università Europea u Rimu. Član je uredništva Književnog kruga Split i glavni urednik Bračkog zbornika. I izdvojila bih, glavni urednik SPOMENICE Župe sv. Jeronima povodom 450 godina utemeljenja.
Iako je područje njegova znanstvena rada moderna povijest rado se već godinama odaziva na pozive Narodne knjižnice „Hrvatski skup“ Pučišća te svojim predavanjima o prošlosti Pučišća privlači brojnu zainteresiranu publiku.


I ove godine je tema našeg mještanina iz povijesti Pučišća. Prof. Vrandečić vratit će nas dvije stotine godina u prošlost otkrivajući nam gdje su živjeli naši preci.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.