Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

KONZORCIJO tri projekta koja su od posebnog interesa na razini otoka Brača, razgovaralo se u petak (27. svibnja) na sjednici Skupštine Konzorcija „Brač“.

 

 

Sastanak je održan u Bolu, a prisustvovali su mu i neki gosti te naravno i novinari.Skup je prvi pozdravio, kao domaćin, načelnik općine Bol Tihomir Marinković, a zatim je sastanak nastavio voditi Dino Sokol, predsjednik Skupštine.

ŽIČARA DO VIDOVE GORE
Na skupu je prezentirano idejno rješenje projekta žičare Vidova gora, o čemu je detaljno govorila Tina Busatto, mag. ing. arh., autorica arhitektonskog rješenja. Start žičare bio bi na prostoru sadašnjeg parkirališta na ulazu u Bol, a do vrha Vidove gore (743 metra nadmorske visine) vozile bi dvije kabine sa po 55 putnika. Putovanje bi trajalo 5 minuta, a dužina od 2.900 metara svladala bi se sa tri stupa.
Izložba s idejnim rješenjima otvorit će se za desetak dana u Domu kulture i bit će dostupna za pogledati kroz cijelo ljeto. Više o tom projektu bit će moguće vidjeti i pročitati i na našem portalu.
Na skupu u hotelu „Elaphusa“ bio je i gradonačelnik makarske Tonči Bilić koji je govorio o njihovim iskustvima u planiranju žičare do vrha Biokova, obećavši punu podršku i potrebnu pomoć.

AIRBUS U LISTOPADU
O uvjetima prilagodbe zračne luke Brač uvjetima tržišta informirao je Jako Andabak, predsjednik Uprave Bluesun hotela, najvećeg pojedinačnog dioničara aerodroma. Govoreći o tijeku pripremnih radova za produženje sadašnje piste za 1900 metara, najavio je mogućnost da gosti na Danima turizma u Bolu, u listopadu ove godine, dođu na Brač većim zrakoplovom poput Airbusa 319 i 320.

PROBLEMI GOSPODARENJA OTPADOM
- Smatram da je to veliki problem, ne samo za ovaj otok već i za županiju – rekao je u uvodnom izlaganju Neno Šore iz Cerada. – Naš je stav da probleme s otpadom trebamo rješavati na razini otoka. Nama nije prihvatljivo otpad voziti u županijski prihvatni centar u Lečevicu. Cilj nam je da se otpad obrađuje na otoku i postane nova korisna sirovina.
Brački planovi i ideje, čini se, ne nailaze na potrebnu podršku ni u županiji, a najmanje na državnoj razini. Ovo je trenutno najveći problem na Braču.

Izvor: Bolska kronika

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.