Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Na međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana „Maslina Split 2017“ brački su maslinari ponovno igrali zapaženu ulogu.

 

 Tako je među svim sudionicima manifestacije Juštin Vuković iz Selaca drugi u kvaliteti ulja u Hrvatskoj za premium ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte Oblica.

Antun Tonko Ostojić iz Povalja je na prijedlog maslinara, od strane pokroviteljice manifestacije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnje, koji mu je i uručio povelju,  proglašen Vitezom maslinarskog prijateljstva za iznimne zasluge u promicanju prijateljskih odnosa među hrvatskim maslinarima.Ne možemo ovaj tekst zaključiti a ne spomenuti gospodina Sinaja Bulimbašića, predsjednika Saveza maslinara Dalmacije i organizatora ove manifestacije na kojoj se je natjecalo 358 maslinara iz devet zemalja sa 518 uzoraka maslinovog ulja i bez čijeg znanja i iskustva ona zasigurno ne bi nosila laskavu titulu najveće međunarodne smotre maslinara na Mediteranu.


Čestitamo!


Fotografije: Službene stranice općine Selca

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn