Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Sa Pukotom uvijek ima dobre zabave, dobre spize i – iznenađenja. To publika očito voli pa je ponovo ispred caffe bara Marinero bilo posjetitelja, kao da je sezona u punom jeku. 

Karnevalska povorka krenula je točno u 20 sati sa Velog mosta. Međutim, samo sedam minuta kasnije počelo je nevrijeme: kiša, grmljavina, vjetar sa sjevera.

Sljedećeg vikenda, 21. i 22. srpnja, privatnim avionom na brački aerodrom stiže TV ekipa iz San Marina koja će u Bolu i Postirima snimati priloge za emisiju „Alta Marea“. Tema emisije je povijest ribolova, a dolazak TV ekipe dogovorio je Boljanin dr. Nikša Šimetović, koji živi u San Marinu.

Povodom proslave Dana Općine i blagdana sv. Margarite jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća i otkrivanje spomen ploče u znak obilježavanja 150 godina rada pošte u Nerežišćima.

Oko 40 hektara trave, makije, borove šume, niskog raslinja i maslinika izgorjelo je u ponedeljak u dva požara koja su buknula u Selcima na Braču.

Rad na projektu „Terra Croatica – Bročko blogo“, autora Jadranke Nejašmić i Šime Strikomana nastavio se snimanjem rimskog razdoblja na Braču.