Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

POZNAT OVOGODIŠNJI BOLSKI KRIŽONOŠAVeliki križ u tradicionalnoj bolskoj procesiji Priko poja, ove će godine na Veliki petak, 25. ožujka, nositi 26-godišnji Frane Marinković, sin Dinka i Lee.Kako javlja "Bolska kronika" to će biti drugi najmlađi križonoša do sada. Mlađi od njega bio je samo Domagoj Marinković koji je križ nosio 2004. godine u dobi od 21 godine.
Križ nazvan Golubica nosit će Irma Škaričić rođ. Cvitanić.
Procesija kreće iz Samostanske crkve u 7 sati, a put je dug oko 10 kilometra, koji se pređe za nešto manje od četiri sata.
Za nositelje Velikog križa i Golubice treba se predbilježiti i do sada je sve popunjeno za Veliki križ do 2047. a za Golubicu do 2042. godine. Zadnji na tom popisu su Ivano Baković odnosno Petra Soljačić.Izvor: Bolska kronika

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.