Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U BOLU SE VIŠE RAĐA NEGO UMIRE!Evo jedne baš dobre vijesti iz našeg Bola, kako javljaju naše kolege iz "Bolkske Kronike" u Bolu se sve više rađa a sve manje umire.Naime upravo je objavljen podatak kako se u Hrvatskoj prošle godine rodilo 37.241 dijete. Taj je podatak neugodno iznenadio stručnu javnost jer su preliminarni podaci Državnog zavoda za statistiku govorili o 38.142 djeteta što se smatralo katastrofalnim za demografsku sliku Hrvatske. Nastavi li se ovaj trend Hrvatska će na sljedećem popisu stanovništva imati manje od četiri milijuna stanovnika.

Bol je po tom pitanju nešto sasvim drugo. U Bolu se rađa sve više, a umire sve manje!
Prošle godine rođeno je u Bolu 27 djece, a umrlo je 15 Boljana. Godinu dana ranije (2014.) rođenih je bilo 33, a umrlih 15. U zadnjih pet godina, što se može provjeriti i na našem portalu u rubrikama Rođeni i Umrli, novorođenih je bilo 128, a umrlih 78.

 Izvor: Bolska kronika

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.